Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Spravodajstvo - August 2010

Slovensko čelí pre obmedzenie zisku tretej arbitráži

Kategória: Spravodajstvo

Rakúska spoločnosť European American Investment Bank, AG si nárokuje škody, ktoré utrpela po tom, čo prostredníctvom svojej slovenskej dcérskej spoločnosti E.I.C. nadobudla v roku 2007 v Apollo zdravotnej poisťovni 51 % akcií.

Protetika k polroku s rastom výnosov o 16,7 %

Kategória: Spravodajstvo

Za prvých šesť mesiacov roku 2010 vykázala firma zaoberajúca sa najmä výrobou a distribúciou ortopedicko-protetických pomôcok zisk takmer 938 tis. eur.

Špecialistom dali vlani poisťovne o 11 % menej peňazí

Kategória: Spravodajstvo

Zdravotné poisťovne vlani medziročne znížili svoje výdavky smerujúce do ambulantnej sféry takmer o 3 %, najviac skresali zdroje pre špecialistov, a to o 10,7 %. Naopak, výdavky na ústavnú zdravotnú starostlivosť stúpli o necelých 16 %.

Nadlimitné výkony vlani stúpli takmer o pätinu

Kategória: Spravodajstvo

Zdravotné poisťovne v minulom roku medicínsky uznali výkony vo výške 3,324 mld. eur, poskytovateľom však napokon zaplatili iba 3,227 mld. eur.

Predsedom ÚDZS bude asi opäť Gajdoš

Kategória: Spravodajstvo

Súčasného šéfa Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou chce pritom vláda odvolať na základe novely zákona o zdravotných poisťovniach, ktorú presadil bývalý minister Ivan Valentovič, a ktorú súčasná koalícia kritizovala.

Zjednotenie maximálnych VZ sa dotkne asi 43 tis. ľudí

Kategória: Spravodajstvo

Najvýraznejšie sa zvýšenie maximálnych vymeriavacích základov dotkne skupiny približne 21,5 tis. poistencov s mesačnou mzdou nad 3 006 eur.

Kúpele Dudince za polrok s poklesom tržieb o 3 %

Kategória: Spravodajstvo

Kúpele Dudince, a.s. ukončili prvý polrok tohto roka so ziskom 408,6 tis. eur. Ide iba o mierne nižší výsledok, ako dosiahli za prvých šesť mesiacov minulého roka.

Uhliarik nechápe, prečo VšZP nezazmluvnila mammacentrum

Kategória: Spravodajstvo

Minister prisľúbil, že sa zasadí o čo najskoršie zazmluvnenie Mammacentra svätej Agáty, špecializovanej nemocnice na diagnostiku a liečbu rakoviny prsníka

Rezort sa postavil proti zmenám v úhrade vozíkov

Kategória: Spravodajstvo

Ľudia s ťažkým telesným postihnutím odkázaní na pohyb na vozíku pravdepodobne nakoniec nebudú obmedzení pri výbere vozíka a zdravotné poisťovne im tak ako doteraz budú uhrádzať súčasne mechanický a elektrický vozík.

Podnikatelia budú platiť vyššie preddavky od roku 2012

Kategória: Spravodajstvo

Vymeriavací základ pre samostatne zárobkovo činnú osobu by sa mal po novom počítať ako podiel čiastkového základu dane nezníženého o zdravotné a sociálne poistenie a príspevkov na dôchodkové sporenie a koeficientu 1,352.

Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.