Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Spravodajstvo - 2011

MF chce vraj degradovať lieky na bežný spotrebný tovar

Kategória: Spravodajstvo

Uvoľnenie predaja voľnopredajných liekov mimo lekárne predstavuje podľa Slovenskej lekárnickej komory zníženie bezpečnosti pacienta.

Petícia sestier má 54 tis. podpisov

Kategória: Spravodajstvo

Verejné podpisy k petíciu budú v piatok 25. marca v poobedňajších hodinách v Bratislave, Trnave, Nitre, Trenčíne, Žiline, Banskej Bystrici, Košiciach, Prešove, Liptovskom Mikuláši, Martine, Dolnom Kubíne, Michalovciach a Svidníku.

Výbor odobril zmeny v platení odvodov pre študentov

Kategória: Spravodajstvo

Študenti do 30 rokov študujúci na vysokej škole v dennej forme štúdia podľa všetkého nebudú od 1. mája povinní platiť si zdravotné odvody

Od apríla budú mať pacienti k dispozícii 5 407 liekov

Kategória: Spravodajstvo

Počet liekov bez doplatku poistenca sa v porovnaní s predchádzajúcou kategorizáciou mierne zvyšuje.

Od 1. apríla bude vyhlásená štrajková pohotovosť

Kategória: Spravodajstvo

Slovenským zdravotníkom došla trpezlivosť. Po piatkovom stretnutí s ministrom zdravotníctva Ivanom Uhliarikom totiž avizujú štrajkovú pohotovosť. "Aj dnes nás minister zdravotníctva nemohol uspokojiť, predpokladám, že od 1. apríla bude vyhlásená š...

Návrhy MZ môžu údajne ohroziť dostupnosť liekov

Kategória: Spravodajstvo

Zástupcovia farmaceutického priemyslu sa obávajú, že Slovensku v prípade schválenia novely zákona o rozsahu zdravotnej starostlivosti, bude hroziť re-export liekov, oddialenie vstupu generík, ale aj vysoké doplatky za inovatívne lieky.

Slovenské nemocnice možno prídu o 10 až 15 % lôžok

Kategória: Spravodajstvo

"V zásade nejde o rušenie nemocníc ako celkov. Ide o redukciu tých oddelení, ktoré nie sú efektívne, ide o podporu a rozšírenie ambulantnej a jednodňovej starostlivosti tak, aby pacient naďalej dostával rozhodujúcu časť zdravotnej starostlivosti v...

Povinné nemocenské poistenie pre SZČO možno zrušia

Kategória: Spravodajstvo

Vďaka tomuto kroku by sa mohla zaviesť 19-percentná sadzba na sociálny odvod pre zamestnancov a 13-percentná sadzba na sociálny odvod pre všetkých ostatných, teda pre SZČO a ľudí pracujúcich na dohody.

SLK rozbieha petíciu proti predpisovaniu účinnej látky

Kategória: Spravodajstvo

Jedným z argumentov Slovenskej lekárskej komory proti zavedeniu generickej preskripcie je aj to, že farmaceutické firmy obmedzia alebo ukončia svoju participáciu na kontinuálnom vzdelávaní lekárov.

Uhliarik je nabudený na zlepšenie úrovne zdravotníctva

Kategória: Spravodajstvo

Minister Ivan Uhliarik nie je z protestu zdravotníkov smutný, ale nabudený, aby zlepšil zdravotníctvo na európsku úroveň.

Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.