Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Bojnická NsP získala prístroj na monitorovanie hĺbky anestézie a bolestivosti

Kategória: Spravodajstvo

Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) Nemocnice s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach má nový monitor na monitorovanie hĺbky anestézie a bolestivosti.

Bojnice 22. júna (TASR)-  Získalo ho na medzinárodnom kongrese v Ostrave správnym odpovedaním na otázku istej farmaceutickej a zdravotníckej spoločnosti. Informovala TASR Viera Jurčiová z NsP Prievidza.
      "Ide o prístroj, ktorý sa jednoduchou elektródou nalepenou na čele pacienta napojí na monitor, ktorý na základe určitých parametrov zistí, ako hlboko je pacient uspatý a zároveň u neho nehrozí riziko peroperačného bdenia," priblížil námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť bojnickej nemocnice Milan Henčel.
      Použitím tohto prístroja má pacient väčšiu bezpečnosť počas uspatia a lekári- anestéziológovia vedia, že hĺbka anestézie je dostatočná. "Na základe jednotlivých indexov si vieme nastaviť prísun anestetických plynov, analgetiká a v určitých medziach udržiavať anestéziu s tým, že sme si istí, že hĺbka anestézie je dostatočná a nemusíme sa báť, že pacient niečo počuje, prípadne ho niečo bolí," spresnila primárka OAIM Mária Šramková.
      "Som rád, že prístroj slúžiaci ako prevencia peroperačnej bdelosti a peroperačných spomienok sa nachádza už aj v našej nemocnici a verím, že prispeje k zvýšeniu poskytovaného štandardu nemocnice," skonštatoval riaditeľ nemocnice Martin Hudec.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.