Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Do aktivít Svetového dňa Pohybom k zdraviu sa môžu zapojiť aj Banskobystričania

Kategória: Spravodajstvo

Sedavý spôsob života je síce pohodlný, ale skrýva v sebe množstvo zdravotných rizík.

Banská Bystrica 10. mája (TASR) - Sedavý spôsob života je síce pohodlný, ale skrýva v sebe množstvo zdravotných rizík. Na tento fakt chce upozorniť dnešný Svetový deň "Pohybom k zdraviu". Pri tejto príležitosti pripravila Katedra telesnej výchovy a športu Filozofickej fakulty Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) podujatie Svetový deň "Pohybom k zdraviu" 2016. 
      Podujatie sa koná dnes až do 19.00 h v banskobystrickom nákupnom centre Europa. Ako za organizátorov informovala Zuzana Ševčíková, referentka marketingovej komunikácie UMB, cieľom tohto dňa je zvýšenie verejného povedomia o zdravom životnom štýle založenom na dostatku primeraného pohybu.
      Organizátori pripravili pre verejnosť množstvo aktivít ako napríklad meranie zloženia tela pomocou bioimpendačného zariadenia, meranie parametrov vertikálnych výskokov, diagnostiku rovnováhových schopností, dynamickej a statickej sily. Na podujatí sa tiež odprezentujú študenti špecializácií a športového klubu UMB, no a nadšenci hokeja si budú môcť zahrať zápas s hráčmi univerzitného tímu. 
      Bohatou ponukou aktivít prispieva na podujatí aj banskobystrický RÚVZ, ktorý pre záujemcov pripravil hodnotenie anamnestických údajov, výpočet antropometrických indexov či stanovenie percentuálneho podielu telesného tuku na hmotnosti tela. Takisto bude k dispozícii meranie krvného tlaku a pulzovej frekvencie či biochemické vyšetrenie celkového cholesterolu z kapilárnej krvi. Fajčiari si zase budú môcť nechať stanoviť CO vo vydychovanom vzduchu.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.