Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Domov sociálnych služieb má tri nové klubovne

Kategória: Spravodajstvo

Špecializovaný domov sociálnych služieb (DSS) pre 65 mužov s viacnásobným postihnutím, sídliaci v zrekonštruovanom bývalom kaštieli v obci Smrečanoch neďaleko Liptovského Mikuláša, sa vďaka grantovej pomoci rozrástol o doteraz chýbajúce klubové priestory.

Smrečany 11. augusta (TASR) – Špecializovaný domov sociálnych služieb (DSS) pre 65 mužov s viacnásobným postihnutím, sídliaci v zrekonštruovanom bývalom kaštieli v obci Smrečanoch neďaleko Liptovského Mikuláša, sa vďaka grantovej pomoci rozrástol o doteraz chýbajúce klubové priestory.
      „Doposiaľ sme na tento účel využívali vstupnú halu. Zriadením troch nových klubovní sme našim klientom vytvorili oveľa väčší pokoj a intimitu pri sledovaní televízie, čítaní kníh či spoločenských hrách a odpočinku. Na nákup zariadenia sme použili 3300 eur od Nadácie Pontis,“ uviedol pre TASR riaditeľ DSS Ján Kuzár.
      Nahradenie jedinej provizórnej klubovne v spojovacej chodbe až tromi na jednotlivých poschodiach kvitovala aj sociálna pracovníčka DSS v Smrečanoch Andrea Klepáčová. „Podarilo sa nám to za pomerne krátky čas, veď do realizácie tohto projektu sme sa pustili v marci,“ skonštatovala.
      „Neuspokojili sme sa s tým, ale pracujeme už na možnosti získať ďalší grant na vybudovanie gazdovského dvora s domácimi zvieratami v našom rozľahlom areáli. Najpodstatnejšie je, že tento nápad spontánne podporili samotní klienti. Viacerí prejavili úprimný záujem o takýto druh pracovnej terapie,“ dodala Klepáčová.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.