Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Firmy opäť ukázali, čo všetko robia pre zdravie svojich zamestnancov

Kategória: Spravodajstvo

Pre spoločnosti, ktoré sa po celý rok aktívne starali o svojich zamestnancov, prišla výnimočná chvíľa.

Bratislava 31. januára (TASR-OTS) -  Už o dva týždne získajú firmy, ktoré poskytujú svojim zamestnancom najlepšiu starostlivosť ocenenie Zdravá firma roka 2019. Union zdravotná poisťovňa prišla v roku 2010 s Iniciatívou za zdravšie Slovensko. V oblasti kvality života a zdravého životného štýlu robí viacero aktivít, jednou z nich je aj súťaž Zdravá firma roka, ktorá motivuje firmy k podpore zdravia svojich zamestnancov.
      Zdravý životný štýl sa stal atraktívnym nielen pre čoraz viac jednotlivcov, ale už aj pre mnohé firmy. Rozhodne platí, že zdravý zamestnanec je pre firmu prospešný. Aj na rizikových miestach je preto správne zabezpečiť zamestnancom lepšiu odolnosť voči chorobám. Najčastejšie spoločnosti dávajú dôraz na zdravú a vyváženú stravu, šport, relax zóny, ergonómiu prostredia a prácu s komunitou.
      Firmy, ktoré sa vo väčšej miere starajú o svojich zamestnancov mali aj tento rok možnosť prihlásiť sa do súťaže Zdravá firma roka 2019, aby ukázali, že patria medzi tých najlepších zamestnávateľov. Organizátor súťaže Union zdravotná poisťovňa sa o to snaží už jubilejný desiaty rok.
      „My v Union zdravotnej poisťovni si myslíme, že zamestnanci sú to najcennejšie, čo môže dobrá firma mať. Zdravie zamestnancov významne a najmä pozitívne vplýva na kvalitu práce a malo by byť pre každú spoločnosť rozhodujúce. Spoločnosti s dobrou starostlivosťou o zdravie zamestnancov majú rozhodne na trhu práce konkurenčnú výhodu,“ povedala Elena Májeková, členka predstavenstva Union zdravotnej poisťovne.
      Do desiateho ročníka súťaže Zdravá firma roka 2019 sa prihlásilo rekordných 67 firiem. Aktivity zamestnávateľov v oblasti zdravia zamestnancov aj tento rok posudzovala odborná komisia. Víťazi v kategóriách malá, výrobná a nevýrobná firma budú vyhlásení na slávnostnom gala večeri v piatok 14. februára.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.