Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Generálna prokuratúra SR eviduje trestné oznámenie lekára Petra Liptáka

Kategória: Spravodajstvo

Generálna prokuratúra (GP) SR eviduje trestné oznámenie bratislavského všeobecného lekára Petra Liptáka, ktoré podal pre všeobecné ohrozenie na neznámeho páchateľa.

Bratislava 20. februára (TASR) - Generálna prokuratúra (GP) SR eviduje trestné oznámenie bratislavského všeobecného lekára Petra Liptáka, ktoré podal pre všeobecné ohrozenie na neznámeho páchateľa.
      Za to majú byť podľa lekára zodpovední všetci doterajší ministri zdravotníctva. Spolu s poslancami parlamentu sa mali vraj podieľať na ohrození života a zdravia pacientov umožnením biznisu s liekmi na Slovensku. 
      "MUDr. Peter L. osobne podal 18. februára na Generálnu prokuratúru Slovenskej republiky trestné oznámenie. To posúdi a o spôsobe jeho vybavenia rozhodne prokurátor trestného odboru GP SR," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová. Vnímam to ako ohrozenie života a zdravia svojich chronických pacientov. Život chronického pacienta je veľmi krehký, pokiaľ nezoženie svoje lieky, môže zomrieť," povedal vo štvrtok 19. februára Lipták.  
      V trestnom oznámení Lipták postupne rok za rokom opisuje, ako malo dôjsť k ovládnutiu slovenských lekární a obchodu s liekmi. Spomína napríklad znižovanie DPH na lieky, zavedenie referencovania cien liekov či liekovú reformu bývalej vlády. Súčasná situácia, keď sa viaceré lieky pre nízke ceny vyvážajú do zahraničia a chýbajú tak pre slovenských pacientov, je podľa neho už len výsledkom dopredu pripravených krokov. "Celý systém je zvrátený," píše v oznámení.
      Vyšetrovateľom odporúča, aby si posvietili na vzťahy poslancov s lobistami finančných skupín. Zákonodarcom zároveň Lipták odkázal, že kým oni podávajú trestné oznámenie na neho pre vyjadrenia o daroch, on ho podáva na mafiu.
      Lipták sa dostal prednedávnom do povedomia verejnosti vyjadreniami o prijímaní darov.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.