Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Kardiochirurg Viliam F. bude mať v NÚSCH neplatené voľno

Kategória: Spravodajstvo

Kardiochirurg Viliama F., ktorý je obvinený z prijatia úplatku, bude mať v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) v Bratislave neplatené voľno. Lekár doteraz čerpal dovolenku, riešenie mu navrhol zamestnávateľ.

Bratislava 25. februára (TASR) - Kardiochirurg Viliama F., ktorý je obvinený z prijatia úplatku, bude mať v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) v Bratislave neplatené voľno. Lekár doteraz čerpal dovolenku, riešenie mu navrhol zamestnávateľ.
      "Naďalej zostáva v NÚSCH zamestnaný na dve desatiny pracovného úväzku. V prípade dokázania skutku platí, že zamestnávateľ vyvodí voči nemu adekvátny pracovnoprávny postih," uviedla hovorkyňa ústavu Dobroslava Krajačičová. Kardiochirurg bol v minulosti prednostom Kliniky srdcovej chirurgie NÚSCH.
      Známeho lekára obvinil začiatkom februára vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry z prijatia úplatku vo výške 3000 eur. Tie mu podľa medializovaných informácií odovzdala rodina pacientky, ktorú v NÚSCH operovali vlani v decembri. Jej operácia mala byť uprednostnená. Po tom, ako žena zomrela, sa rodina obrátila na políciu. Ústav odmietol, že by pacientku operovali mimo poradia.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.