Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Kontrola potvrdila, že Hyza nie je zdrojom vzniku salmonely

Kategória: Spravodajstvo

Spoločnosť CBA stále trvá na tom, že nepochybila a dodržala teplotný reťazec.

BRATISLAVA 11. septembra (SITA) - Nákaza salmonely v mrazenej kuracej zmesi na fašírky, ktorú inšpektori našli v považskobystrickej predajni CBA nepochádza od spoločnosti Hyza. Vyplýva to z výsledkov kontroly Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy (RVPS)Topoľčany. "Vo výrobnom i v skladovacom procese boli dodržané všetky bezpečnostné a zdravotné postupy. Kontrola vylúčila vznik nálezu salmonely v spoločnosti Hyza," uviedla Silvia Kuricová z RVPS Topoľčany. V súčasnosti ešte prebiehajú kontroly kontra vzoriek výrobkov stiahnutých z predaja.

Spoločnosť CBA Slovakia naďalej trvá na dodržaní teplotného reťazca. Jej viceprezident Vladimír Kocúrek dodáva, že ide o hlbokomrazené výrobky, ktoré by rozbalenie znehodnotilo a neumožňovalo by ich ďalší predaj. "CBA už prijala opatrenia, aby dokázala rýchlejšie a razantnejšie reagovať na podobné zistenia," zdôraznil Kocúrek.

 

© 2012, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.