Vyhľadávanie v aktualitách
Aktuality
Kontrola potvrdila, že Hyza nie je zdrojom vzniku salmonely
Kategória: Spravodajstvo
Spoločnosť CBA stále trvá na tom, že nepochybila a dodržala teplotný reťazec.
BRATISLAVA 11. septembra (SITA) - Nákaza salmonely v mrazenej kuracej zmesi na fašírky, ktorú inšpektori našli v považskobystrickej predajni CBA nepochádza od spoločnosti Hyza. Vyplýva to z výsledkov kontroly Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy (RVPS)Topoľčany. "Vo výrobnom i v skladovacom procese boli dodržané všetky bezpečnostné a zdravotné postupy. Kontrola vylúčila vznik nálezu salmonely v spoločnosti Hyza," uviedla Silvia Kuricová z RVPS Topoľčany. V súčasnosti ešte prebiehajú kontroly kontra vzoriek výrobkov stiahnutých z predaja.
Spoločnosť CBA Slovakia naďalej trvá na dodržaní teplotného reťazca. Jej viceprezident Vladimír Kocúrek dodáva, že ide o hlbokomrazené výrobky, ktoré by rozbalenie znehodnotilo a neumožňovalo by ich ďalší predaj. "CBA už prijala opatrenia, aby dokázala rýchlejšie a razantnejšie reagovať na podobné zistenia," zdôraznil Kocúrek.
© 2012, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov
Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.
Archív článkov
Aktuality
Na centrá integrovanej zdravotnej starostlivosti poputuje ďalších takmer 17 miliónov eur
Ministerstvo zdravotníctva SR
Spoločný systém zdravotného poistenia
Ministerstvo zdravotníctva SR