Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Lekárnici oslavujú svetový deň, má poukázať, že pomáhajú

Kategória: Spravodajstvo

 Aj slovenskí farmaceuti sa dnes pripájajú k oslavám Svetového dňa lekárnikov.

Bratislava 25. septembra (TASR) – Aj slovenskí farmaceuti sa dnes pripájajú k oslavám Svetového dňa lekárnikov. Slovenská lekárnická komora (SLeK) chce v tejto súvislosti i pri príležitosti blížiaceho sa 25. výročia konania ustanovujúceho snemu SLeK poukázať na lekárnikov vo svetle pomáhajúcej profesie. Výročie si komora pripomenie organizovaním viacerých podujatí a vyhlásením "Roka farmaceuta ako pomáhajúcej profesie". Zároveň udelí ocenenie farmaceutom, ktorí robia dobré meno lekárnickému stavu. 
      Na tento deň stanovila Svetový deň lekárnikov Medzinárodná farmaceutická federácia (FIP) – globálna federácia národných asociácií lekárnikov a vedeckých pracovníkov. Ten tohtoročný slúži aj na zdôraznenie významu budovania dôvery a úzkej spolupráce medzi poskytovateľmi lekárenskej starostlivosti s pacientmi, ako aj ostatnými zdravotníckymi pracovníkmi v snahe zaistiť najlepšiu možnú kvalitu zdravotnej starostlivosti.
      V deň výročia ustanovujúceho snemu udelí SLeK ocenenie Artemide Zattiho, lekárnika známeho vytrvalým a nezištným postojom v pomoci chudobným pacientom, farmaceutom na základe nominácií verejnosti a takýmto spôsobom poďakuje za šírenie dobrého mena lekárnického stavu. Tento deň pripadne na 13. november a desiati farmaceuti získajú ocenenie "Artemide – uznanie SLeK za spoločenský prínos lekárnika".

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.