Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Ministerstvo predĺžilo možnosť zapojiť sa do výzvy na rozšírenie a obnovu siete mobilných hospicov

Kategória: Spravodajstvo Autor/i: Ministerstvo zdravotníctva SR

Rezort zdravotníctva vyšiel v ústrety potenciálnym žiadateľom o zapojenie sa do výzvy na rozširovanie a obnovu siete mobilných hospicov. Žiadosti bude možné podávať až do konca novembra. Ministerstvo tak reaguje na dopyt žiadateľov, ktorí by sa do výzvy radi zapojili, no potrebujú viac času na prípravu. 

Ministerstvo dnes predĺžilo termín predkladania žiadostí do výzvy: Rozšírenie a obnova siete mobilných hospicov z Plánu obnovy a odolnosti SR.  Žiadatelia sa budú môcť zapojiť až do 30. novembra 2022. Podľa rezortu je kľúčové, aby skutočne všetci oprávnení žiadatelia stihli predložiť kvalitne spracované projekty.

 

V rámci výzvy chce ministerstvo podporiť vznik nových mobilných hospicov a zaistiť nové vybavenie súčasným mobilným hospicom.  Maximálna výška podpory pre nový alebo existujúci hospic predstavuje 87.400 eur.

 

Indikatívna výška prostriedkov predstavuje takmer 2,4 milióna eur. Z toho vyše 1,8 milióna eur poputuje na materiálno-technické zabezpečenie nových mobilných hospicov a vyše 551-tisíc eur na materiálno-technické zabezpečenie už existujúcich mobilných hospicov.

 

 Predĺženie termínu nemá žiaden dopad na žiadateľov, ktorí už svoje žiadosti podali. Nemenia sa ani podmienky či ďalšie náležitosti výzvy.  Všetky potrebné informácie sú zverejnené na stránke ministerstva:  https://www.health.gov.sk/?Plan-obnovy-a-odolnosti.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.