Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Na výzvu Sociálnej poisťovne reagovalo 1424 zamestnávateľov

Kategória: Spravodajstvo

Sociálna poisťovňa po decembrovom teste po prvý raz v januári rozoslala zamestnávateľom výzvy na nepredložené výkazy poistného.

Bratislava 23. januára (TASR) - Sociálna poisťovňa po decembrovom teste po prvý raz v januári rozoslala zamestnávateľom výzvy na nepredložené výkazy poistného. Nesplnenú povinnosť za november 2016 pripomenula zamestnávateľom formou SMS alebo e-mailu.
      Rozoslala 10.078 SMS a e-mailov spolu 7561 zamestnávateľom. Doručených bolo 9641 upozornení. Následne 1424 zamestnávateľov zaslalo mesačný výkaz poistného, čo je 14,77-% úspešnosť z doručených výziev.
      "Sociálna poisťovňa plánuje pokračovať v upozorňovaní odvádzateľov poistného, najmä zamestnávateľov a SZČO. Ústretovo ich chce upozorňovať najmä na nedoplatky poistného a nepredložené výkazy, a takto im pomáhať, aby predišli dlhodobému zanedbaniu povinností a z toho vyplývajúcich problémov v budúcnosti," povedal Peter Višváder, hovorca Sociálnej poisťovne.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.