Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Nová multifunkčná miestnosť v nemocnici už slúži pre deti

Kategória: Spravodajstvo

Z troch zastaraných miestností, ktoré pôvodne slúžili ako sklad vytvorili v galantskej nemocnici multifunkčnú miestnosť.

Galanta 24. júna (TASR) – Z troch zastaraných miestností, ktoré pôvodne slúžili ako sklad vytvorili v galantskej nemocnici multifunkčnú miestnosť. Tá bude slúžiť na stretnutia malých pacientov s ich rodinami a blízkymi, na hry, kreslenie, sledovanie televízie, ale aj ako učebňa. Architekti a majstri vyčarovali priestor, ktorý má navyše viacero funkcií, tvrdí personál detského oddelenia v galantskej nemocnici a jeho malí pacienti.
      "Máme za sebou rekonštrukciu už v 33 slovenských nemocniciach. A práve v galantskej nemocnici sme búrali viac ako kedykoľvek predtým. Nesmierne sa teším z výsledku a verím, že hospitalizovaným deťom tu čas, ktorý v nemocnici plynie tak pomaly, ubehne o čosi rýchlejšie," povedala riaditeľka Združenia Osmijanko Jana Pecsérke Kubranská. Dodala, že pred samotným zásahom architekta vymenili v týchto nemocničných priestoroch okná, zbúrali zbytočné steny a nahradili všetky potrebné rozvody. 
      V nemocnici je momentálne na viacerých oddeleniach čulý stavebný ruch. "Veľmi ma teší, že vďaka pomoci zo strany Združenia Osmijanko a zdravotnej poisťovne sme mohli predstaviť nový krásny priestor aj pre najmenších pacientov. V novej návštevnej miestnosti sa okrem hrania budú deti venovať aj školským povinnostiam. Verím, že estetické a hravé prostredie pozitívne prispeje k rýchlejšiemu priebehu liečby," doplnil riaditeľ nemocnice Svet zdravia Galanta Marián Haviernik.  
      Pri slávnostnom odovzdaní, ktoré sa uskutočnilo vo štvrtok (23. 6.), návštevnej miestnosti vedeniu nemocnice asistovali aj zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors, ktorí do nemocnice priniesli humor, smiech a dobrú náladu. "Tento moderný a účelný priestor je dôkazom, že ak sú financie v nemocniciach využité transparentne, efekt je obrovský. So Združením Osmijanko renovujeme detské oddelenia už deviaty rok, a to s jediným cieľom – aby sa deti v nemocnici cítili čo najpríjemnejšie," zdôraznil Martin Kultan, generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera. 
      Vďaka Združeniu Osmijanko a zdravotnej poisťovni Dôvera sa skladové priestory premenili na útulnú návštevnú miestnosť. TASR informoval Tomáš Kráľ, hovorca siete nemocníc Svet zdravia, a.s.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.