Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

O korupcii nás ľudia informujú málo, tvrdí MZ SR

Kategória: Spravodajstvo

Slováci informujú Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR o korupcii málo. Od zriadenia protikorupčnej schránky, ktorá funguje od novembra 2011, zaregistrovalo do konca minulého roka 12 oznámení o podozrení z korupcie.

Bratislava 12. februára (TASR) – Slováci informujú Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR o korupcii málo. Od zriadenia protikorupčnej schránky, ktorá funguje od novembra 2011, zaregistrovalo do konca minulého roka 12 oznámení o podozrení z korupcie.
      "Realita je taká, že o korupcii v zdravotníctve sa veľmi často hovorí, ale adresných podnetov je málo," napísala v stanovisku pre TASR hovorkyňa ministerstva Martina Šoltésová.
      Občania sa v podnetoch zväčša sťažovali na požadovanie úplatku zo strany zdravotníckeho pracovníka. Osem e-mailov poskytlo ministerstvo Národnej kriminálnej agentúre (NAKA).
      "Ak teda občania majú vedomosť o nekalých praktikách v rezorte zdravotníctva, mali by kontaktovať príslušné orgány. Táto problematika si vyžaduje spoluprácu, podnety, svedectvo," uviedla.
      Na bratislavského všeobecného lekára Petra Liptáka, ktorý sa v médiách rozhovoril o daroch od pacientov, MZ SR adresný podnet nedostalo. Ľudia neupozornili ani na kardiochirurga Viliama F., ktorý je momentálne obvinený z prijímania úplatku v postavení lekára.
      Verejnosť môže korupciu ministerstvu nahlásiť cez e-mailovú schránku korupcia@health.gov.sk.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.