Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Onkologický ústav sv. Alžbety plánuje rozšíriť svoje priestory

Kategória: Spravodajstvo

Bratislavský Onkologický ústav sv. Alžbety plánuje zväčšiť svoje priestory. Neštátnemu zdravotníckemu zariadeniu by malo na bloku B pribudnúť jedno poschodie a prístavba.

Bratislava 3. marca (TASR) – Bratislavský Onkologický ústav sv. Alžbety plánuje zväčšiť svoje priestory. Neštátnemu zdravotníckemu zariadeniu by malo na bloku B pribudnúť jedno poschodie a prístavba. O prístavbu by sa mal rozšíriť tiež blok C. Úpravu priestorov plánuje od budúceho roka.
      "V súčasnosti nemáme zodpovedajúcu príjmovú halu. Zdravotníci fungujú tiež vo veľmi stiesnených podmienkach. Pre komfortnejšiu prevádzku a dôstojnejší prístup k pacientom je nutné tieto priestory vytvoriť," uvádza ústav vo svojom zámere, ktorý zverejnil na informačnom portáli rezortu Ministerstva životného prostredia SR.
      Blok B je zväčša lôžkový, je v ňom aj okolo 17 ambulancií. Blok C označil ústav za liečebný. K lôžkovým izbám by chcel ústav pristavať hygienické bunky, v súčasnosti sú bez toaliet a spŕch. V zariadení by mali pribudnúť aj lôžka. Priestorovo rozšíriť, doplniť či zlepšiť treba podľa onkologického ústavu aj ambulancie, zázemie lekárov či liečebných procesov a diagnostické prevádzky.
      "Suma predpokladanej investície je okolo deväť miliónov eur, hradíme to z vlastných zdrojov," povedal pre TASR Slavomír Kubů z onkologického ústavu. Počet zamestnancov sa nezmení.
      Onkologický ústav má v súčasnosti sedem oddelení s 200 lôžkami, 25 bezlôžkových oddelení, 74 odborných ambulancií a lekáreň. Patrí medzi najvýznamnejšie špecializované zdravotnícke zariadenia na Slovensku.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.