Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Pacienti ľahko nájdu pohotovostné lekárne vďaka nálepkám

Kategória: Spravodajstvo

Pacienti v Košickom kraji si budú môcť ľahko vyhľadať aktuálne slúžiacu pohotovostnú lekáreň a nájdu kontakt na najbližšiu lekársku službu prvej pomoci.

Košice 27. augusta (TASR) - Pacienti v Košickom kraji si budú môcť ľahko vyhľadať aktuálne slúžiacu pohotovostnú lekáreň a nájdu kontakt na najbližšiu lekársku službu prvej pomoci. Sľubuje to Košický samosprávny kraj (KSK), ktorý pre tento cieľ distribuoval 1300 kusov infonálepiek. 
      „Nálepky umiestnené v priestoroch lekární a u poskytovateľov zdravotnej starostlivosti umožňujú pacientovi rýchlejšie vyhľadať pomoc v prípade stavov bezprostredne ohrozujúcich život, ale aj menej urgentných životných situácií. Projekt sa navyše vďaka spolupráci s poskytovateľmi lekárenskej starostlivosti podarilo zrealizovať bez finančných nákladov zo strany KSK,“ uviedla Zuzana Jusková, vedúca odboru sociálnych vecí a zdravotníctva KSK. 
      Po realizácii projektov zameraných na skvalitnenie informovanosti pacientov, ako je poradensko-informačné centrum, on-line chat v sekcii zdravotníctva na webovej stránke úradu a poskytovanie informácií nad rámec zákona, chce takto KSK skvalitňovať služby a informovanosť pacientov priamo v teréne. 
      "Vďaka projektu si pacient môže v teréne prostredníctvom mobilného telefónu a QR kódu na webe KSK zistiť aktuálne slúžiacu pohotovostnú lekáreň či priamo z nálepky získať kontakt na lekársku službu prvej pomoci v danom okrese," informoval ďalej Viktor Klik z Kancelárie predsedu KSK. Infonálepky sú pre občanov dostupné aj na webovej stránke KSK a na profile KSK na Facebooku.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.