Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

PMÚ preveroval sektor zdravotníckych pomôcok

Kategória: Spravodajstvo

Protimonopolný úrad má podozrenie, že prešetrovaní podnikatelia spolupracovali pri verejných obstarávaniach.

BRATISLAVA 28. júla (SITA) - Protimonopolný úrad (PMÚ) si posvietil na distribútorov a predajcov zdravotníckych pomôcok. Má dôvodné podozrenie, že prešetrované spoločnosti koordinovali svoje správanie vo verejných obstarávaniach. U podnikateľov vykonal neohlásené inšpekcie, aby tak preveril všetky relevantné skutočnosti, ako aj mieru ich účasti na možnej dohode, ktorá by obmedzovala súťaž. "Skutočnosť, že úrad uskutočnil inšpekcie, neznamená, že dotknuté subjekty porušili súťažné pravidlá, ani neprejudikuje závery prešetrovania," upozornila Andrea Wilhelmová z odboru predsedu PMÚ.

Podľa podozrení úradu mohla spolupráca spočívať v dohodách, ktoré priamo alebo nepriamo určujú nákupné či predajné ceny tovarov alebo obchodné podmienky, vo výmene informácií o cenách tovarov, prípadne v spoločnom postupe podnikateľov v procese verejného obstarávania. 

Bližšie informácie o kontrolách PMÚ nateraz neposkytol.

© 2014, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.