Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Počet záujemcov o kurzy prvej pomoci vzrástol

Kategória: Spravodajstvo

Spoločnosť Falck Academy, s.r.o., v minulom roku vyškolila rekordných 11.909 záujemcov o kurz prvej pomoci.

Bratislava 25. januára (TASR) - Spoločnosť Falck Academy, s.r.o., v minulom roku vyškolila rekordných 11.909 záujemcov o kurz prvej pomoci. Na príprave 964 kurzov, ktoré trvali 7712 hodín, sa podieľali profesionálni záchranári po celom Slovensku. TASR informovala Zuzana Francúzová, PR Coordinator skupiny Falck.
      Kurzy prvej pomoci pozostávali z teoretickej a praktickej časti, v trvaní osem hodín. V teoretickej časti sa kládol dôraz na to, aby sa účastníci naučili správne vyhodnotiť vzniknutú situáciu a poskytnúť neodkladnú prvú pomoc. Inštruktori sa venovali aj psychickému zvládnutiu nepredvídanej udalosti.
      Druhá časť sa zameriavala na praktický nácvik prvej pomoci pri rôznych život ohrozujúcich situáciách, ako sú dusenie, strata vedomia, zastavenie dýchania a oživovanie. Účastníci kurzov si osvojili aj správne postupy ošetrenia zlomenín, popálenín alebo zastavenia krvácania.
      To, že sa téma prvej pomoci dostáva do popredia, potvrdzuje aj každoročný nárast zrealizovaných kurzov. “Máme veľkú radosť, že ľudský život a jeho záchrana sa stávajú čoraz dôležitejšími aj pre bežných ľudí. Často sú svedkami nehody alebo úrazu, ale nevedia čo robiť. Po absolvovaní kurzu však dokážu pomôcť ešte pred príchodom záchranky a môžu tak zachrániť život,“ povedal Miroslav Nagy, hlavný tréner Falck Academy.
      Najväčšiu časť záujemcov o kurzy prvej pomoci tvorili fyzické osoby a firmy. Ďalšou kategóriou boli žiadatelia o vodičské oprávnenie, najmenej bolo profesionálnych záchranárov pripravujúcich sa na svoje budúce povolanie.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.