Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Pôrodnica v košickej Šaci opäť povoľuje prítomnosť otca pri pôrode

Kategória: Spravodajstvo

Pôrodnica v Nemocnici Košice-Šaca od pondelka 11. mája opätovne povolí prítomnosť otca alebo inej sprevádzajúcej osoby pri pôrode.

Košice 7. mája (TASR) –  Vedenie gynekologicko-pôrodníckej kliniky o tom rozhodlo na základe zlepšenia epidemiologického vývoja na Slovensku v posledných dňoch. Informovala o tom vo štvrtok Martina Pavliková, hovorkyňa spoločnosti Agel SK, ktorá nemocnicu spravuje.
      "Vzhľadom na pozitívny vývoj situácie v súvislosti s ochorením COVID-19 a znižujúcim sa počtom nakazených pacientov sme prehodnotili prítomnosť otca či inej sprevádzajúcej osoby pri pôrode, a to najmä s ohľadom na psychickú pohodu rodičiek a pozitívny vplyv takejto formy opory na vývoj pôrodu," povedal prednosta kliniky Ján Richnavský. Pripomenul, že pritom platia isté pravidlá a obmedzenia dané prevádzkovými podmienkami.
      V nemocnici naďalej platí prísny zákaz návštev a dodržiavanie prísnych epidemiologických nariadení v súvislosti s ochorením COVID-19, vedenie preto prosí oteckov, ako aj budúce mamičky o rešpektovanie pravidiel a pokynov personálu nemocnice.
      Vedenie kliniky prichádza s rozhodnutím v čase, keď sa postupne uvoľňujú opatrenia na celom Slovensku a spúšťa sa tzv. odkladná operatíva. Na operačné sály sa tak vracia väčší počet pacientov.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.