Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Prácu sestier opäť ocenia Bielym srdcom

Kategória: Spravodajstvo

Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier (12. 5.) ocení 31 z nich za starostlivosť a ľudskosť v ošetrovateľstve.

Bratislava 9. mája (TASR) - Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier (12. 5.) ocení 31 z nich za starostlivosť a ľudskosť v ošetrovateľstve. Desiaty ročník slávnostného odovzdávania sa uskutoční v piatok 12. mája pod záštitou prezidenta SR Andreja Kisku. Deň predtým by mal ocenené prijať v Prezidentskom paláci.
      "Ocenenie Biele srdce je symbolom starostlivosti, poznania a ľudskosti. Celosvetový symbol sestier Biele srdce bol oficiálne zvolený v roku 1999 pri príležitosti 100. výročia založenia Medzinárodnej rady sestier. Tvar srdca je prejavom humánnej komunikácie a pomoci a súčasne miestom, odkiaľ pramení kvalita ošetrovateľskej starostlivosti. Biela farba srdca symbolizuje jeho nositeľom prelínanie sa všetkých farieb, ktoré svet pozná, tak ako sestra prijíma všetkých ľudí sveta," hovorí prezidentka komory Iveta Lazorová.
      Na celom svete sa slávi 12. mája ako spomienka na narodenie priekopníčky ošetrovateľstva a povolania sestry Florence Nightingalovej z Veľkej Británie. "Medzinárodná rada sestier (ICN) každoročne zverejňuje hlavnú tému, ktorá sa komunikuje pri príležitosti narodenia priekopníčky ošetrovateľstva Florence Nightingalovej, pričom v tomto roku to je téma Sestry: Hlas v popredí, dosahovanie cieľov udržateľného rozvoja," zhrnula Lazorová.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.