Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Presťahovaná stanica ZZS RLP má urýchliť zásah

Kategória: Spravodajstvo

Presťahovaná stanica rýchlej lekárskej pomoci (RLP) v Kráľovskom Chlmci v okrese Trebišov má zrýchliť dostupnosť ambulancie záchrannej zdravotnej služby (ZZS).

Kráľovský Chlmec 3. augusta (TASR) – Novú stanicu spustila Záchranná služba Košice od 1. augusta v spolupráci s Nemocnicou s poliklinikou, n. o., Kráľovský Chlmec.
      Ako pre TASR povedal technicko-prevádzkový námestník a hlavný zdravotnícky záchranár košickej záchranky Juraj Sýkora, presťahovaním sa z Hlavnej ulice do areálu nemocnice sa zrýchli aj samotný výjazd.
      "Snažíme sa zamestnancom nájsť také priestory, aby mali čo najmenší problém výjazdu na zásah. V starých priestoroch boli menšie problémy aj s výjazdom motorového vozidla z objektu. Teraz posádka nastupuje do sanitného vozidla priamo z izby, čo je podstatne rýchlejšie," povedal Sýkora. Dodal tiež, že presťahovaná stanica v nových priestoroch disponuje vysokým štandardom a vybavením.
      Záchranná služba Košice je súčasťou základných zložiek Integrovaného záchranného systému a prevádzkuje 32 staníc rýchlej zdravotnej pomoci a 15 staníc rýchlej lekárskej pomoci.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.