Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Slovenská komora zubných lekárov spúšťa edukačný projekt pre základné školy

Kategória: Spravodajstvo Autor/i: TASR

 Bratislava 10. októbra (TASR) - Slovenská komora zubných lekárov (SKZL) spúšťa edukačný projekt Týždeň pre budúcnosť bez zubného kazu. V rámci neho sa môžu študenti základných škôl zapojiť do online vyučovacej hodiny s názvom Nebojím sa zubného lekára. Do projektu sa dosiaľ zapojilo takmer 6000 žiakov. TASR o tom informovala Lujza Hanová zo SKZL.

Prihlásiť sa možno vyplnením formulára na stránke www.skzl.sk alebo e-mailom na referent@skzl.sk, a to aj počas trvania projektu. Online hodiny pre žiakov prvého stupňa budú denne od utorka (11. 10.) do piatka (15. 10.) v čase od 9.50 do 10.35 h a pre žiakov druhého stupňa od 10.55 do 11.40 h.
        Cieľom komory je zabezpečiť jednotné informovanie o ústnom zdraví pre všetky školopovinné deti. Žiaci prvého stupňa sa na hodinách okrem iného dozvedia, ako si správne čistiť zuby či ako vyzerá preventívna prehliadka. Pre žiakov druhého stupňa je pripravené napríklad meranie pH rôznych nápojov.
        SKZL v tejto súvislosti opakovane zdôraznila potrebu absolvovania preventívnych prehliadok u zubných lekárov. "Stále nám chýba národný program preventívnej zubnej starostlivosti, ktorý by jasne a signifikantne definoval prioritu prevencie pred liečbou samotných ochorení. Mnohé z preventívnych zásad nedodržiavame, často ich považujeme za nedôležité," skonštatoval prezident komory Igor Moravčík. Návyk návštevy zubnej ambulancie je podľa neho potrebné pestovať od detského veku.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.