Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Slovenská lekárska komora vníma prezidentkin prejav pozitívne

Kategória: Spravodajstvo

Slovenská lekárska komora (SLK) vníma prejav prezidentky SR Zuzany Čaputovej veľmi pozitívne. 

Bratislava 5. júna (TASR) - Informoval o tom prezident SLK Marian Kollár. Vyzdvihol najmä slová vďaky a pochvaly hlavy štátu na adresu slovenských zdravotníkov.
      Komora sa plne stotožňuje so slovami Čaputovej, že finančné ohodnotenie zdravotníckych pracovníkov treba zlepšiť tak, aby zodpovedalo dôležitosti ich povolania. "SLK je pripravená prispieť k prijatiu takého rozpočtu, ktorý bude dostatočne reflektovať potreby slovenského zdravotníctva," doplnil Kollár.
      Ako dodal, SLK verí, že po dlhom čase je tu príležitosť, ale i snaha a prísľuby zo všetkých kompetentných strán, aby sa slovenské zdravotníctvo aj svojím rozpočtom začalo pomaly približovať k vyspelým európskym krajinám.
      Čaputová v piatok v Národnej rade SR predniesla svoju prvú správu o stave republiky. Okrem iných tém spomenula aj zdravotníctvo. To je podľa prezidentky roky podfinancované, upozornila na chýbajúci personál a potrebu lepšieho ohodnotenia v oblasti sociálnych a zdravotných služieb.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.