Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

ŠÚKL nepovolil v marci ďalší vývoz lieku

Kategória: Spravodajstvo

Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) nepovolil v marci vývoz ďalšieho lieku za hranice Slovenska. Ide o antidepresívum Cymbalta, informuje na svojom webe.

Bratislava 23. marca (TASR) – Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) nepovolil v marci vývoz ďalšieho lieku za hranice Slovenska. Ide o antidepresívum Cymbalta, informuje na svojom webe.
      Liek chceli distribútori vyviezť do Českej republiky, Dánska a Veľkej Británie. Vývoz tohto lieku zakázal ŠÚKL aj v minulosti.
      ŠÚKL tento mesiac nepovolil ani vývoz liekov Xeplion a Yentreve. Xeplionom sa lieči schizofrénia, liek Yentreve je na liečbu Parkinsonovej choroby.
      Vývoz liekov sa na Slovensku monitoruje od roku 2013. Distribútori majú povinnosť oznámiť štátnemu ústavu zámer vyviezť liek. ŠÚKL vývoz nepovolí, ak je liek v krajine nedostatkový a jeho vývozom by sa ohrozila dostupnosť a poskytovanie zdravotnej starostlivosti.
      Slovenskú legislatívu v súčasnosti preveruje Európska komisia.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.