Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Upozorňuje na nevyhovujúci žihľavový prášok z Bulharska

Kategória: Spravodajstvo

Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje verejnosť na nevyhovujúci žihľavový prášok z Bulharska. Na výrobok bolo Slovensko upozornené 12. júna prostredníctvom rýchleho výstražného systému pre potraviny a krmivá (RASFF).

Bratislava 26. júna (TASR) – Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje verejnosť na nevyhovujúci žihľavový prášok z Bulharska. Na výrobok bolo Slovensko upozornené 12. júna prostredníctvom rýchleho výstražného systému pre potraviny a krmivá (RASFF). Informovala hovorkyňa úradu Lenka Skalická.
      Nevyhovujúci žihľavový prášok (s označením Nettle powder, pH-Balans Nässla nokkosjauhe, 500 g, papierové vrecko, dátum spotreby 3/2017) sa na slovenskom trhu nachádza vo výživovom doplnku Androx Q12. Ide o šaržu 141410/01.
      "Odporúčame spotrebiteľom, aby predmetný výrobok nekupovali, už zakúpený výrobok nepoužívali, prípadne ho vrátili späť do miesta predaja," uviedol hlavný hygienik SR Ivan Rovný.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.