Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

V miestnej nemocnici zaznamenali babyboom

Kategória: Spravodajstvo

Babyboom zaznamenali v októbri na gynekologicko-pôrodníckom oddelení Nemocnice Krompachy.

Krompachy 9. novembra (TASR) - Babyboom zaznamenali v októbri na gynekologicko-pôrodníckom oddelení Nemocnice Krompachy. Narodilo sa tu až 72 novorodeniatok, z toho 32 chlapcov a 40 dievčat. K 31. októbru sa v krompašskej nemocnici narodilo už 565 novorodencov, čo je podľa tohtoročnej štatistiky o 39 bábätiek viac ako za rovnaké obdobie v minulom roku. V októbri 2014 tu pritom na svet prišlo 61 detí. 
      "Najčastejšími menami, ktorými pomenúvajú mamičky a oteckovia svoje ratolesti, sú Eliška, Jasmína, Nela a Anna pre dievčatká a z chlapčenských mien prevládali mená ako Samuel, Sebastián, Michal a Jozef. Vyskytlo sa aj zriedkavejšie meno ako Carla pre dievčatko a Arminius pre chlapčeka," uviedla primárka oddelenia Svetlana Lukáčová.
      Nemocnica Krompachy sa podľa nej neustále snaží zvyšovať profesionalitu personálu, komfort mamičkám a ich ratolestiam a tiež vylepšovať kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti. "Záujem o služby na našom pôrodníckom oddelení tak stále stúpa, rodičky k nám chodia nielen z Krompách a okolia, ale aj z okolitých okresov," dodala primárka pôrodnice, ktorá sa v projekte Sprievodca pôrodnicami podľa hodnotenia mamičiek umiestnila ako prvá v Košickom kraji a v rámci Slovenska ako tretia najlepšia.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.