Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

V Trnave bola konferencia sestier v anestéziológii a intenzívnej starostlivosti

Kategória: Spravodajstvo

Na 8. celoslovenskej konferencii sestier pracujúcich v anestéziológii a intenzívnej starostlivosti sa dnes zišlo v Trnave 250 sestier zo Slovenska, Maďarska, Česka, Poľska a Srbska s cieľom výmeny skúseností v oblasti ošetrovateľstva a starostlivosti o pacientov kritickom stave.

Trnava 18. júna (TASR) – Na 8. celoslovenskej konferencii sestier pracujúcich v anestéziológii a intenzívnej starostlivosti sa dnes zišlo v Trnave 250 sestier zo Slovenska, Maďarska, Česka, Poľska a Srbska s cieľom výmeny skúseností v oblasti ošetrovateľstva a starostlivosti o pacientov kritickom stave. Podujatie pripravila Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek v spolupráci s Fakultnou nemocnicou Trnava a Fakulta zdravotníctva a sociálnej práce Trnavskej univerzity. 
      "Práca v našom odbore je náročná fyzicky i psychicky, preto je v ňom i najväčšia fluktuácia. Máloktorá sestra ju dokáže vykonávať dlhodobo, je problém vyrovnávať sa s veľkým stresom a často aj citovým zaťažením," povedala pre TASR hlavná organizátorka Danka Lančaričová z trnavskej nemocnice. V programe má podujatie takmer štyri desiatky odborných prednášok na témy ako starostlivosť o dýchacie cesty u ventilovaných pacientov, podiel sestier v liečbe pacientov s chronickou hepatitídou C, manažment prevencie delíria, životne dôležité zdroje pre zdravie sestry a pacienta. Okrem toho je zaradená panelová diskusia k 12 posterom. Konferencia je zaradená do systému odborných a vedeckých podujatí a jej účastníci zo Slovenska získavajú kredity. 
      Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek je samosprávna stavovská organizácia s celoslovenskou pôsobnosťou so sídlom v Bratislave, má zriadených 58 centrálne riadených regionálnych komôr. Jej cieľom je podporovať a udržiavať čo najvyšší možný štandard starostlivosti v ošetrovateľstve a pôrodnej asistencii, a takisto rozvíjať prax, manažment, sústavné vzdelávanie, etiku a výskum v odbore.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.