Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Verejná knižnica Jána Bocatia pripravuje Dni zdravia

Kategória: Spravodajstvo

Verejná knižnica Jána Bocatia (VKJB) v Košiciach pripravuje pre návštevníkov sériu podujatí venovaných zdraviu a zdravému životnému štýlu.

Košice 17. októbra (TASR) - Verejná knižnica Jána Bocatia (VKJB) v Košiciach pripravuje pre návštevníkov sériu podujatí venovaných zdraviu a zdravému životnému štýlu. V dňoch 19. a 26. októbra pozýva knižnica na Dni zdravia, ktoré sa uskutočnia v pobočke Nad jazerom a v centrálnej požičovni na Hviezdoslavovej.
      "Zámerom projektu Dni zdravia v knižnici je ukázať, že zdravo žiť sa dá bez ohľadu na pracovnú vyťaženosť či finančnú situáciu a že aj malé zmeny v stravovacích a pohybových návykoch môžu priniesť želaný výsledok," priblížila manažérka kultúrnych podujatí VKJB Alena Závocká.
      Širokej verejnosti sú podľa jej slov určené atraktívne prednášky Janky Chytráčkovej, ambasádorky Food Revolution Jamie Olivera na Slovensku. Ambasádorka bude hovoriť o tom, ako si vyberať kvalitné potraviny a neminúť za nich zbytočne veľa peňazí. Obsahom jej prednášky bude aj zdravé stravovanie počas dňa, najmä keď sme v práci alebo nemáme dostatok času, uviedla Závocká. Pridajú sa k nej propagátori nákupu lokálnych produktov, ktorí spustili projekt v Košiciach a Prešove.
      Organizátori si pripravili program i pre deti, keďže, ako sami hovoria, "je dôležité, aby už aj malé deti vedeli, ktoré potraviny sú pre ne prospešné a ktoré nie." "Naši najmenší čitatelia sa to môžu naučiť vďaka zábavno-vedomostnému podujatiu Jabĺčko alebo slaninka?," doplnila Závocká.
      Stredoškolskej mládeži je určená prednáška Byť fit - najväčší benefit pre tvoje zdravie, ktorú povedú dvaja mladí fitness tréneri a inštruktori pre zdravý životný štýl Danka Mesarošová a Patrik Lukáč.
      Deti zo školských klubov si vyskúšajú svoju zručnosť a kreativitu v rámci tvorivých dielní Zdravý šikovníček, kde sa naučia vyrábať dekoratívne predmety - ihelníčky v tvare ovocia.
      "Knižnica v rámci projektu Zdravý deň poteší svojich čitateľov rozšírením svojho fondu o odbornú literatúru z oblasti zdravého životného štýlu, ktorú získala vďaka finančnému príspevku Miestneho úradu mestskej časti Nad jazerom," dodala Závocká.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.