Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Viliam F. už nie je zamestnanom NÚSCH

Kategória: Spravodajstvo

Kardiochirurg Viliam F. už nie je od dnes viac zamestnancom Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH).

Bratislava 20. apríla (TASR) - Kardiochirurg Viliam F. už nie je od dnes viac zamestnancom Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH). Zamestnávateľ vyhovel jeho žiadosť o ukončenie pracovného pomeru k dnešnému dňu.
      "Pripomíname, že v NÚSCH pracoval len na dve desatiny pracovného úväzku a v posledných rokoch nebol v žiadnej vedúcej funkcii," uviedla hovorkyňa ústavu Dobroslava Krajačičová.
      Viliama F. obvinil vyšetrovateľ začiatkom februára z prijatia úplatku od rodiny pacienta vo výške 3000 eur. Polícia ukončila vyšetrovanie po necelých dvoch mesiacoch návrhom na konanie o dohode o vine a treste. Dohodu bude Špecializovaný trestný súd v Pezinku schvaľovať 21. apríla.
      Viliam F. je významným slovenským kardiochirurgom, ktorý vykonal v roku 1998 prvú úspešnú transplantáciu srdca na Slovensku. Vlani kandidoval v priamych voľbách na prezidenta SR, pričom sa mu nepodarilo postúpiť do druhého kola.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.