Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Výťažok z otvorenia City Areny ide deťom do nemocnice

Kategória: Spravodajstvo

 Výťažok z otváracieho ceremoniálu obchodno-športového komplexu City Arena v Trnave putuje do Denného detského sanatória (DDS) pri trnavskej Fakultnej nemocnici (FN).

Trnava 7. septembra (TASR) - Výťažok z otváracieho ceremoniálu obchodno-športového komplexu City Arena v Trnave putuje do Denného detského sanatória (DDS) pri trnavskej Fakultnej nemocnici (FN). Pre deti, ktoré trpia pohybovými a neurologickými problémami, tak nemocnica získala 10.000 eur. Tieto prostriedky spolu s ďalšími darmi, ktoré predtým dostala od organizátorov charitatívneho golfového turnaja Hospitality Golf Cup, použije na výstavbu terapeutického exteriérového ihriska.
      "Máme odložené peniaze z uplynulých rokov z golfového turnaja, je to spolu 10.300 eur. Dar po otvorení City Areny nás veľmi potešil, lebo s podporou FN máme dostatočnú sumu na to, aby sme sa mohli pustiť do nákupu a stavania terapeutického ihriska," neskrývala radosť vedúca sestra DDS Melánia Zvonárová. Deti, ktoré navštevujú denné sanatórium, vyžadujú intenzívnu a dlhodobú rehabilitáciu. Je nevyhnutná z dôvodu ich základného ochorenia, ktorým je napríklad detská mozgová obrna, dýchacie problémy a iné. Terapia im pomáha pri integrácii do spoločnosti a pri postupnom zvládaní činností, ktoré sú pre zdravých ľudí samozrejmé. Terapeutické ihrisko pozostáva z veľkej integrovanej zostavy na rôzne cvičenia a zábavu, zo schodíkov so šikmou plochou, ktoré budú slúžiť na cvičenie dolných končatín, a z veľkého cvičiska motoriky s priemerom šesť metrov.
      "Sanatórium je súčasťou nemocnice, ktoré nesmie byť kladené popri všetkých našich pracoviskách na vedľajšiu koľaj. Prístupom, ktorým v súčasnosti stanovujeme štandardy v tejto oblasti, vieme meniť budúce životy malých pacientov," dodal riaditeľ FN Trnava Martin Neštický. "Tieto finančné príspevky, ako aj ďalšie zdroje, ktoré nemocnica získala od vlády a budú použité na rozsiahlu rekonštrukciu budovy sanatória, nám umožňujú udržiavať a zlepšovať poskytovanú zdravotnú starostlivosť," uzavrel Neštický. 
      Informoval hovorca FN Marcel Stračiak.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.