Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Zdravotní klauni zavítajú 1. apríla do viacerých miest, budú aj vo vlakoch

Kategória: Spravodajstvo

Do vlakov Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) aj na bratislavskú hlavnú stanicu zavítajú prvého apríla klauni z Občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors, ktorí už 15 rokov pôsobia v nemocniciach a zdravotníckych zariadeniach.

Bratislava 28. marca (TASR) -  Objavia sa tiež v uliciach, na námestiach či v mestskej hromadnej doprave vo viacerých slovenských mestách. Informoval o tom hovorca ZSSK Tomáš Kováč.
      "Ideou je, aby zdravotných klaunov mohli stretnúť aj ľudia, ktorí na to inak nemajú príležitosť. Chceme im predstaviť naše združenie a našu prácu. Dôležitý je pritom moment prekvapenia, nabúranie rutiny a v konečnom dôsledku zlepšenie nálady. Vzorec, na ktorom je postavené klaunovanie v nemocnici," vysvetlil umelecký riaditeľ združenia Pavel Mihaľák.
      Viac ako 40 umelcov okrem Bratislavy zavíta napríklad do Košíc, Banskej Bystrice, Prešova a Žiliny. Na bratislavskej hlavnej stanici ich verejnosť môže stretnúť od 11. do 12. h, navštívia tiež dva rýchliky a päť osobných vlakov. Združenie organizuje podujatie pri príležitosti svojich 15. narodenín.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.