Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Zdravotníci spolu s policajtmi preveria znalosti vodičov o prvej pomoci

Kategória: Spravodajstvo

Počas pracovných dní druhého júlového týždňa (6.-10.7.) budú policajtom asistovať pri cestných kontrolách aj zdravotníci.

Bratislava 3. júla (TASR) - Počas pracovných dní druhého júlového týždňa (6.-10.7.) budú policajtom asistovať pri cestných kontrolách aj zdravotníci. Cieľom spoločnej akcie Slovenského Červeného kríža (SČK) a Policajného zboru SR je preveriť znalosti vodičov o poskytovaní prvej pomoci.
      SČK sa touto aktivitou pripája k iniciatíve a výzve Európskej charty o bezpečnosti cestnej premávky s cieľom znížiť počet obetí dopravných nehôd. "Pri kontrolách budeme zisťovať nielen to, či by vodiči v konkrétnych prípadoch vedeli poskytnúť prvú pomoc, no skontrolujeme aj obsah lekárničiek," informovala koordinátorka pre projekty SČK Zdenka Alföldiová.
      Pri podobnej akcii v roku 2014 vedela opísať správny postup pri poskytnutí prvej pomoci iba polovica oslovených vodičov. Alföldiová v tejto súvislosti pripomenula, že vodiči by si mali vedomosti a zručnosti prvej pomoci pravidelne obnovovať. SČK vo svojich 38 spolkoch po celom Slovensku organizuje kurzy prvej pomoci aj počas leta.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.