Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Zimná divadelná kvapka krvi prilákala aj prvodarcov

Kategória: Spravodajstvo

V Divadle Andreja Bagara (DAB) v Nitre sa v piatok zišli darcovia na pravidelnej Zimnej divadelnej kvapke krvi.

Nitra 18. januára (TASR) –  Spoločne s DAB organizuje podujatie aj Národná transfúzna služba (NTS) Nitra a Územný spolok Slovenského Červeného kríža (SČK) Nitra.
      Podľa odborníkov je krv potrebná v každom období roka, preto je ochota dobrovoľných darcov krvi vždy vítaná. „Teraz po vianočných sviatkoch sa situácia o čosi zlepšila. Darcovia od toho 8. januára opäť chodia a zvlášť piatky bývajú na NTS silnejšie. Sme radi, že dnes prišli aj prvodarcovia. Vždy nás teší, ak sa mladí zapájajú a stávajú sa z nich nasledovníci starších darcov,“ skonštatovala predsedníčka Rady územného spolku SČK Nitra Mária Hegedüšová.
      Ako pripomenula, pracovníci SČK a NTS sa do nitrianskeho divadla vrátia aj v júni, keď sa tu bude konať pravidelná Letná divadelná kvapka krvi. „Najvzácnejšiu tekutinu je však možné darovať na pracoviskách transfúznej služby kedykoľvek. Vyzývam potenciálnych darcov krvi, aby prišli medzi nás. Viem, čo to je, lebo ja sama som držiteľkou diamantovej plakety. Je to o tom dobrom pocite darcu krvi, že pomôže niekomu aj takouto formou, pomôže mu zo srdca a obdaruje ho krvou, ktorá je nenahraditeľná. Pomáha prinavrátiť chorému život a zdravie,“ dodala Hegedüšová.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.