Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

ZMOS reaguje na informáciu šéfa rezortu zdravotníctva ku konsolidácii ambulantných pohotovostí pre deti

Kategória: Spravodajstvo Autor/i: ZMOS

Predseda ZMOS Jozef Božik kategoricky odmieta návrh na rušenie 14 pohotovostných ambulancií pre deti.

Predseda ZMOS Jozef Božik kategoricky odmieta návrh na rušenie 14 pohotovostných ambulancií pre deti. Tento návrh sa predkladá v čase, kedy sa avizuje aj rušenie gynekologickopôrodníckych a neonatologických oddelení v nemocniciach v piatich mestách (Kráľovskom Chlmci, Myjave, Partizánskom, Revúcej a Snine). 

Takýto obrovský zásah do dotupnosti zdravotnej starostlivosti považujeme za absolútne zlý a poškodzujúci záujem občanov Slovenska v dotknutých mestách a okolitých obciach. 

Podľa predsedu ZMOS Jozefa Božika: „Rušenie ambulantných pohotovostí pre deti a gynekologickopôrodníckych a neonatologických oddelení považujem za krok späť. Navádza to atmosféru ako keby sme sa vracali do 50-tych rokov minulého storočia“.

Takýto návrh a rozhodnutie šéfa rezortu vyplýva z absencie poznania územia a neznalosti výkonu verejnej správy v prostredí miestnej a regionálnej územnej samosprávy. Týmto krokom jednoznačne znižuje kvalitu života ľudí v území.

„Čerešničkou na torte konania ministerstva zdravotníctva pod súčasným vedením Michala Palkoviča, niekdajšieho štátneho tajomníka rezortu, je neochota komunikovať so ZMOS-om“, dodal predseda ZMOS Jozef Božik.

Z dlhodobého hľadiska toto rozhodnutie bude negatívnym dopadom v regiónoch z dôvodu nedostupnej zdravotnej starostlivosti v dotknutých regiónoch, a to za výraznej asistencie súčasného vedenia rezortu zdravotníctva.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.