Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Technológia DNA/RNA Shield™ od spoločnosti Zymo Research inaktivuje opičie kiahne pri zbere a preprave vzoriek

Kategória: Spravodajstvo Autor/i: TASR

Irvine 18. júla (TASR-OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Zymo Research Corp. v spolupráci s Inštitútom virológie Univerzitného lekárskeho centra vo Freiburgu v Nemecku preukázala údaje, podľa ktorých ich technológia Inaktivačného transportného média DNA/RNA Shield™ (ITM) úplne inaktivovala posledné izoláty vírusu opičích kiahní.

Tieto informácie prichádzajú v mimoriadne dôležitom čase, keďže počet prípadov opičích kiahní na celom svete neustále stúpa a vedci hľadajú metódy bezpečného zberu a prepravy vzoriek bez narušenia genetickej integrity. Testovanie na opičie kiahne sa primárne vykonáva pomocou metódy PCR z výteru z lézie. Produktový rad DNA/RNA Shield™ zahŕňa pomôcky na odber, uchovávanie a prepravu vzoriek používaných vo výskume a pri testovaní infekčných chorôb. Technológia DNA/RNA Shield™ umožnila výskumníkom vykonávať výskum a testovanie infekčných chorôb v uplynulom desaťročí, a to aj počas pandémie COVID-19. Spoločnosť Zymo Research ponúka niekoľko pomôcok, do ktorých možno aplikovať DNA/RNA Shield™, vrátane obľúbenej súpravy na odber výterov SafeCollect™. Súpravy na odber vzoriek SafeCollect™ obsahujú výterovú tyčinku a patentovanú skúmavku s bezpečnostným uzáverom, ktorý zabraňuje náhodnému rozliatiu, kontaktu a/alebo požitiu stabilizačného média, vďaka čomu sú ideálne na odber vzoriek v domácom prostredí. Viac informácií o súpravách na odber vzoriek DNA/RNA Shield SafeCollect™ od spoločnosti Zymo Research nájdete na tomto odkaze. Zobraziť kartu s údajmi O spoločnosti Zymo Research Corp. Spoločnosť Zymo Research je súkromná spoločnosť, ktorá od roku 1994 poskytuje vedeckej a diagnostickej komunite najmodernejšie nástroje molekulárnej biológie. Vízia spoločnosti „Krásou vedy je robiť veci jednoducho" sa odráža vo všetkých jej produktoch, od epigenetiky až po technológie čistenia DNA/RNA. Spoločnosť Zymo Research, historicky uznávaná ako popredný výrobca v oblasti epigenetiky, prekonáva hranice s novými riešeniami na zber vzoriek, mikrobiologické merania, diagnostické zariadenia a technológie sekvenovania novej generácie (NGS), ktoré sú vysoko kvalitné a jednoduché na používanie. Sledujte spoločnosť Zymo Research na sociálnych médiáchFacebook, LinkedIn, Twitter a Instagram.

 

Fotka - https://mma.prnewswire.com/media/1859786/Zymo_Research_Corp_ITM.jpg Fotka - https://mma.prnewswire.com/media/1859787/Zymo_Research_Corp_Assay.jpg


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.