Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Spravodajstvo - December 2011

Hlásenie odmietnutia očkovania naráža na odpor

Kategória: Spravodajstvo

Zámer Ministerstva zdravotníctva SR a Úradu verejného zdravotníctva SR sa nepozdáva Iniciatíve pre uvedomenie si rizík očkovania. Štát by pritom podľa najnovšieho návrhu mal sledovať iba počty odmietnutí povinného očkovania, nebudú sa vytvá...

Rok 2011 bol podľa MZ rokom pozitívnych zmien

Kategória: Spravodajstvo

Analytik INEKO Dušan Zachar však našiel aj mnohé negatíva, medzi inými, podcenenie a neskoré prijímanie potrebných opatrení, ktoré si vyžiadala nátlaková protestná akcia lekárskych odborárov s hromadným podaním výpovedí.

Pracovnú zdravotnú službu možno čakajú zmeny

Kategória: Spravodajstvo

Ministerstvo zdravotníctva SR chce upraviť legislatívny rámec podmienok zriadenia pracovnej zdravotnej služby, jej činnosť obsahujúcu zdravotný dohľad nad pracovnými podmienkami a posudzovanie zdravotnej spôsobilosti na prácu, vrátane lekárs...

Odmietnutie očkovania budú asi lekári hlásiť

Kategória: Spravodajstvo

Štát tak chce získať sumár nezaočkovaných detí, ktorý by mal ukázať možné riziká vypuknutia epidémie v prípade nízkej zaočkovanosti

Nemecký DRG systém prinesie radikálnu zmenu

Kategória: Spravodajstvo

Nový DRG systém prinesie platbu na úrovni skutočných ale aj efektívnych nákladov za poskytnutú hospitalizáciu a pri tom berie do úvahy aj náročnosť tejto hospitalizácie z medicínskeho pohľadu.

Ministri majú rokovať o obmedzení práva na štrajk zdravotníkov

Kategória: Spravodajstvo

Vláda by sa mala zaoberať aj návrhmi siedmich projektov na podporu zvyšovania zamestnanosti na roky 2012 až 2015, ktoré môžu vytvoriť spolu takmer 10 tis. pracovných miest.

Prezident podpísal zákon, ktorý rieši požiadavky LOZ

Kategória: Spravodajstvo

Prezident SR Ivan Gašparovič odobril zvýšenie platov lekárov v slovenských nemocniciach, ale aj zrušenie transformácie zdravotníckych zariadení na akciové spoločnosti.

Lekári prestali očkovať pacientov

Kategória: Spravodajstvo

Zákon nariaďuje lekárom nakupovať vakcíny, zároveň im to však neumožňuje a nesmú ani vyberať doplatky. Podľa ministerstva má vakcíny objednávať aj hradiť zdravotná poisťovňa.

MZ hľadá poradcu pre centrálne obstarávanie

Kategória: Spravodajstvo

Ministerstvo zdravotníctva plánuje na poradenskú činnosť vynaložiť prostriedky v objeme 15 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, pričom víťazný subjekt bude služby poskytovať buď 48 mesiacov, alebo do vyčerpania vyčlenených financií.

Petíciou proti transformácii sa má zaoberať parlament

Kategória: Spravodajstvo

Ako na utorkovej tlačovej konferencii uviedol člen petičného výboru Milan Blaha, v januári budúceho roku petičný výbor rozhodne, či podpísané hárky predloží súčasnému parlamentu, alebo počká až na výsledok marcových predčasných volieb.

Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.