Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Spravodajstvo - Máj 2011

Viac peňazí má priniesť aj individuálne pripoistenie

Kategória: Spravodajstvo

Transformácia nemocníc na akciové spoločnosti, zavedenie platieb za diagnózy, optimalizácia počtu lôžok a individuálne pripoistenie sú podľa ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika riešenia, ktoré by mali zlepšiť finančnú situáciu v zdravotníctve.

Odborom sa nepáči odvolanie riaditeľa UNB

Kategória: Spravodajstvo

Odborové organizácie bratislavskej nemocnice budú sledovať kroky nového riaditeľa. Pri náznakoch zmien vo východiskách pre uzavretie kolektívnej zmluvy sú ochotné reagovať radikálne.

Výhrady k zmene v predpisovaní liekov má aj koalícia

Kategória: Spravodajstvo

K návrhu ministerstva zdravotníctva, aby lekári predpisovali pacientom len účinnú látku a nie liek pod jeho obchodným menom, majú výhrady aj niektorí členovia parlamentného zdravotníckeho výboru za vládnu koalíciu. Počas rokovania výboru o petícii...

Zisk Medtronic Inc medziročne klesol

Kategória: Spravodajstvo

Za svoj účtovný štvrtý kvartál výrobca zdravotníckych pomôcok Medtronic Inc dosiahol čistý zisk 776 mil. USD čiže 72 centov na akciu, v rovnakom kvartáli predošlého roka to bolo 954 mil. USD čiže 86 centov na akciu.

Absolventi štúdia sa musia hlásiť zdravotnej poisťovni

Kategória: Spravodajstvo

Do ôsmich dní musia poisťovni ohlásiť, kto za nich bude platiť poistné - oni sami či v prípade nezamestnaných štát. Ak nastúpia do zamestnania, ohlásiť to za nich musí zamestnávateľ.

VšZP má portál na overovanie nárokov na starostlivosť

Kategória: Spravodajstvo

Po prihlásení sa na internetový portál zdravotnej poisťovne poistenci alebo poskytovatelia iba zadajú rodné číslo alebo číslo preukazu poistenca, prípadne iný údaj a prakticky okamžite získajú spätnú informáciu o tom, či poistenec má alebo nemá ná...

Lekári z Nitry sú pripravení podať hromadné výpovede

Kategória: Spravodajstvo

Ak sa lekárske odbory s premiérkou nedohodnú, vidia hromadné výpovede ako jedinú možnosť upozorniť na problémy v zdravotníctve.

Slovenskí lekári sa rozhodli ísť českou cestou

Kategória: Spravodajstvo

Lekári meškajú podľa Ministerstva zdravotníctva SR so štrajkom minimálne štyri roky, keď sa v zdravotníctve počas bývalej vlády nič zásadné neurobilo.

Na Slovensku možno pribudnú nové zdravotné poisťovne

Kategória: Spravodajstvo

Ako vo štvrtok informovala TV Markíza, ambície v zdravotníctve vraj majú komerčné poisťovne Allianz a AXA. Allianz o zdravotnej poisťovni uvažuje, AXA potvrdila záujem a zdravotnú poisťovňu chce vybudovať do troch rokov.

Slovenským pacientom údajne hrozí nedostatok liekov

Kategória: Spravodajstvo

Slovenská asociácia farmaceutických spoločností orientovaných na výskum a vývoj v prípade platnosti novely zákona o rozsahu zdravotnej starostlivosti avizuje zvýšenie tzv. paralelného exportu na 40 %.

Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.