Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Spravodajstvo - Február 2012

Lekári môžu kupovať vakcíny priamo od distribútorov

Kategória: Spravodajstvo

Od štvrtka majú lekári na Slovensku na výber, či chcú nakupovať vakcíny z lekárne alebo od distribútora. Zároveň si môžu uplatňovať maržu za lieky, ktoré sú v tzv. osobitnom spôsobe úhrady, kam spadajú aj vakcíny. Podľa samotných lekárov vša...

Slovenskému zdravotníctvu chýba stratégia i peniaze

Kategória: Spravodajstvo

Optimalizácia lôžok ale aj zavedenie pripoistenia, tieto dve témy sa objavujú v zdravotníckych programoch väčšiny relevantných politických strán.

Zamestnávatelia majú 2 dni na podanie výkazu preddavkov

Kategória: Spravodajstvo

Cieľom výkazu je zosumarizovať a spresniť údaje, ktoré zamestnávatelia vykazujú zdravotným poisťovniam v mesačných výkazoch, a predísť tak prípadným chybám pri ročnom zúčtovaní.

Nemocnice dlžili SP ku koncu roka takmer 19 mil. eur

Kategória: Spravodajstvo

Oproti koncu júna 2011 to predstavuje zníženie o 43,56 mil. eur. Na znížení dlhu sa podpísalo oddlženie nemocníc, ktoré sa uskutočnilo koncom uplynulého roku.

Dodávatelia opäť kritizujú zmeny v liekovej politike

Kategória: Spravodajstvo

Neuspokojila ich ani novela zákona o liekoch, ktorú pripravilo Ministerstvo zdravotníctva SR a v najbližšom období by o nej mala rokovať vláda. Farmaceutické spoločnosti síce uznávajú, že novela napráva niektoré nezrovnalosti, no zmeny sú pre nich...

NIP kontroluje, či nemocnice zvýšili mzdy lekárov

Kategória: Spravodajstvo

Inšpektori práce počas štvrtkovej jednodňovej mimoriadnej celoslovenskej kontroly preveria približne 80 nemocníc, výsledky budú známe o niekoľko týždňov

Podľa MZ nie je potrebné siahnuť po rezerve 50 mil. eur

Kategória: Spravodajstvo

O využitie rezervy na rast platov zdravotníkov pritom žiadali niekoľkokrát zdravotnícke odbory, ale aj menšie nemocnice. Rezervu chcela využiť aj štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa.

Firmám sa nepáči rozšírenie zákazu reklamy na lieky

Kategória: Spravodajstvo

Farmaceutický priemysel považuje návrh na rozšírenie zákazu reklamy aj na lieky, ktoré nie sú na predpis, avšak obsahujú rovnaké liečivo alebo rovnakú kombináciu liečiv ako lieky na predpis, za zmätočný, nezrozumiteľný a nevykonateľný.

Tlak na zmeny spôsobu obstarávania vakcín neutícha

Kategória: Spravodajstvo

Návrat k pôvodnému stavu žiadajú farmaceutické spoločnosti aj lekári

Parlament stopol návrh novely zákona o poskytovateľoch

Kategória: Spravodajstvo

Podľa legislatívneho návrhu by v budúcnosti zdravotnícki pracovníci museli počas krízovej situácie vykonať povinnosti uložené príslušnými orgánmi na zabezpečenie poskytovania zdravotnej starostlivosti.

Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.