Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Spravodajstvo - Apríl 2012

Zvolenská má pripraviť zákon na zákaz zisku poisťovní

Kategória: Spravodajstvo

Ministerka Zvolenská prostredníctvom poslanca Smeru-SD Richarda Rašiho predloží do budúceho utorka do parlamentu dva návrhy zákonov, ktorými chce riešiť nedostatok peňazí v systéme.

Lekárnici chcú od vlády stabilizáciu liekovej politiky

Kategória: Spravodajstvo

V rámci zmien s okamžitou účinnosťou navrhujú zrušenie vernostných systémov na receptové lieky, návrat k pôvodnému systému zabezpečovania očkovacích látok pre pacientov cez verejné lekárne, či zákaz účasti zástupcov zdravotných poisťovní v kategor...

Situácia v zdravotníctve je podľa Gašparoviča vážna

Kategória: Spravodajstvo

Podľa hlavy štátu je potrebné rýchlo novelizovať existujúce zdravotnícke zákony, zároveň očakáva, že by mal štát zvýšiť aj platbu za svojich poistencov.

Zdravotníci si opäť zvýšia zručnosti vďaka eurofondom

Kategória: Spravodajstvo

Štátny ústav pre kontrolu liečiv dostane na edukáciu zdravotníckych pracovníkov o využívaní relevantných informácií v oblasti farmakoterapie pre racionálnu liečbu pacientov takmer 1,5 mil. eur a Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou bude ...

ÚDZS nakupuje technologické zariadenia

Kategória: Spravodajstvo

Zákazka v predpokladanej cene 194 000 eur bez DPH sa týka nákupu a dodania nových serverov, diskového poľa, zálohovacieho zariadenia i inštalačných a konfiguračných služieb k dodanej infraštruktúre.

Sestry a lekári zvážia nátlakové akcie

Kategória: Spravodajstvo

Zároveň pre kritickú situáciu vyvolanú postojom poskytovateľov zdravotnej starostlivosti k zvyšovaniu ich miezd uvažujú sestry nad hromadnou žalobou na súd.

Uhliarik odmieta nesystémový prísun peňazí do rezortu

Kategória: Spravodajstvo

Za svoje najväčšie plus vo funkcii odchádzajúci minister považuje ozdravenie Všeobecnej zdravotnej poisťovne, ktorú preberal s dlhom cez 100 miliónov eur.

Od apríla platí zákon o mzdách sestier

Kategória: Spravodajstvo

Priemerný mzdový nárok sestier a pôrodných asistentiek by sa na jeho základe mal v porovnaní s výškou mzdy za prvý polrok uplynulého roku zvýšiť v priemere o 23,89 %

Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.