Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Spravodajstvo - Jún 2012

Odvod za poistencov štátu sa zvyšuje na 4,32 percenta

Kategória: Spravodajstvo

Týmto spôsobom sa rozpustí rezerva vo výške 50 mil. eur na prekrytie nedostatku zdrojov v zdravotníctve na vyššie platy sestier a lekárov.

Lekárske odbory vyjadrili podporu lekárom

Kategória: Spravodajstvo

Podľa predsedu Lekárskeho odborového združenia Petra Visolajského sú zle nastavené zmluvy jedným z najväčších problémov v zdravotníctve.

Najvyšší súd USA podporil Obamov zdravotnícky zákon

Kategória: Spravodajstvo

Proti je 23 amerických štátov a organizácie malých podnikateľov. Šéf Snemovne reprezentantov amerického Kongresu John Boehner sa vyslovil za to, aby Kongres Obamov zákon vyhlásil za neplatný.

VšZP podozrieva lekárov z kartelu

Kategória: Spravodajstvo

VšZP navrhla všeobecným lekárom od 1. júla mesačné navýšenie zmlúv o 6,5 percenta. Od januára 2012 ide spolu o navýšenie o takmer 14 percent.

Ambulantní lekári sú zatiaľ bez zmlúv

Kategória: Spravodajstvo

Ambulantní lekári dlhodobo presadzujú svoje platové zrovnoprávnenie s lekármi v ústavných zariadeniach. Zatiaľ čo lekárov v nemocniciach kryje zákon o platoch, ktorý si vyštrajkovali za minulej vlády, podmienky ambulantných, respektíve súkromných ...

Lekári chcú skrátiť pohotovosti do 22:00

Kategória: Spravodajstvo

Asociácia súkromných lekárov argumentuje nízkou vyťaženosťou v nočných hodinách a slabým technickým zázemím. Kvalitnú zdravotnú starostlivosť v nevyhnutných prípadoch môžu v noci poskytovať záchranky.

Exriaditeľ nemocnice o obchodoch s liekmi nevedel

Kategória: Spravodajstvo

Podľa ministerstva zdravotníctva prešovská nemocnica obchodovala s onkoliekmi. Bývalý riaditeľ hovorí, že o ničom nevie.

Prešovská nemocnica obchodovala s onkoliekmi

Kategória: Spravodajstvo

Bývalé vedenie Fakultnej nemocnice J.A. Reimana nakupovalo lieky na liečbu onkologických ochorení za účelom ich ďalšieho odpredaja v čase, keď ostatné nemocnice bojovali s ich nedostatkom. Finančný prínos pre samotnú nemocnicu bol však len tri cen...

Očkovať sa bude zase po starom

Kategória: Spravodajstvo

Ministerka zdravotníctva navrhuje, aby sa vrátil pôvodný systém, ktorý bez problémov fungoval. Rodičia by u lekára dostali predpis, v lekárni by si vybrali vakcínu, a lekár by následne dieťa zaočkoval.

Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.