Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Online časopis

Európska komisia a Svetová zdravotnícka organizácia rozširujú svoju strategickú spoluprácu s cieľom zabezpečiť lepšie zdravie pre všetkých

Dátum: Rubrika: Editoriál

Na strategickom dialógu o zdraví medzi komisárkou Európskej únie pre zdravie a bezpečnosť potravín Stellou Kyriakides a Dr. Tedrosom Adhanom ­Ghebreyesusom, generálnym riaditeľom Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), sa Európska komisia (EK) a WHO dohodli na posilnení strategickej spolupráce v oblasti globálnej zdravotnej bezpečnosti a architektúry. Budú tiež spolupracovať na implementácii hlavných iniciatív, ako je nová Globálna stratégia zdravia Európskej únie, ktorá sa začala začiatkom decembra a je prioritou Európskej zdravotníckej únie a WHO na obdobie rokov 2022 – 2026.

Spoločné riešenie výzvy globálnej zdravotnej bezpečnosti
V nasledujúcich dvoch rokoch sa bude diskutovať o mnohých významných prvkoch globálnej zdravotnej bezpečnosti. Patria medzi ne v súčasnosti prebiehajúce rokovania o budúcej dohode o pandémii a o zmenených a doplnených medzinárodných zdravotných predpisoch, formovaní stálej platformy pre pandémie, angažovanosti najvyššieho vedenia v otázkach globálneho zdravia a jeho financovaní.
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály