Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Online časopis

Svetový deň bezpečnosti potravín 2022 - Bezpečnejšie potraviny, lepšie zdravie

Dátum: Rubrika: Editoriál

Organizácia Spojených národov (WHO) si dňa 7. júna 2022 pripomenula štvrtý Svetový deň bezpečnosti potravín aby upriamila pozornosť a zmobilizovala opatrenia na prevenciu, odhaľovanie a riadenie rizík pochádzajúcich z potravín a na zlepšenie ľudského zdravia.

Tohtoročný Svetový deň bezpečnosti potravín vyzdvihol tému "Bezpečnejšie potraviny, lepšie zdravie". Bezpečné potraviny sú nevyhnutné pre ľudské zdravie a pohodu a sú jedným z najdôležitejších garantov dobrého zdravia. Medzi výhody bezpečných potravín patrí lepšia výživa a zníženie absencií v školách a na pracovisku.
Choroby prenášané potravinami postihnú každý rok jedného z desiatich ľudí na celom svete. Existuje viac ako 200 týchto chorôb, od hnačky až p
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály